Vi presenterar: Premiärveckans alla avnsitt.

På måndag 1 september kan alla lyssna på premiären av podcasten Gör Din Röst #Hörd via iTunes, Soundcloud eller här på vår sajt.

Den här podcasten finns för att vi får många frågor om röst och retorik som vi alltid kan svara bäst på tillsammans – Anna som sångpedagog och Klara som retorikkonsult. Om du är sångare eller snackare och intresserad av människor, kulturer, språk och kommunikation så kommer du gilla våra samtal och ha nytta av våra tips. Det här är vad som väntar i premiärveckan:

 

Avsnitt 1: Första avsnittet – fjärde väggen

Hur skapar man kontakt med sin publik? Vad är äkta kontakt och vad är bara en illusion? Vi resonerar kring teatertermen 4:e väggen som amerikaner använder sig mycket av i relation till sin publik men som vi ifrågasätter.


New York Vocal Coaching 
Stället där vi träffat flera sångpedagoger och röst-/talcoacher. Här Anna med Justin Stoney, grundare och sångpedagog.

Klara ”äger” i poetry slam på Nuyorican Poets Café. Kolla in hennes slam på You tube.

Urban Word NYC
Deras webbplats där ni kan se mer om vad de gör. ”For the youth of New York City, Literacy is critical to survival.”

Avsnitt 2: Gospelsång – teknik eller känsla?

”Ingen gospelsångare går till sångpedagog. It takes away the spirit.” En resa i gospelvärlden och deras sätt att förhålla sig till sång. Behövs det inga sångpedagoger inom gospel? Vi får tjuvlyssna på Damien Sneed och hans sångare från studioinspelning där Anna fanns på plats. Resan tar oss också hem till Sverige och Anna resonerar om vad svenska sångpedagoger kan och inte kan. Vi får lära känna hennes specialiteter och begränsningar och får svar på varför och när en sångpedagog behövs.

Avsnitt 3: Yes, he can!

Presidentens tal State of the union är ett event lika mycket som Oscarsgalan. Klara twittrade flitigt under talet och i detta avsnitt reder vi ut fem snygga stilgrepp som vi alla kan ta efter för att bli bättre talare. Vi får höra om Obamas europeiska röstklang, om starka berättelser och varför det är bättre att säga campus än college. Och – om du inte vet vad mucosa betyder kan det vara läge att kolla upp det.

Avsnitt 4: Anna och New York

Efter ett halvår i New York vill alla veta: Vad har Anna gjort i New York egentligen? Vilka har hon träffat? Vad har hon lärt sig av dem? Är hon en bättre sångpedagog och körledare nu? I det här avsnittet berättar Anna om sina insikter om vila och sångens effekter på välbefinnandet, om sin nya efterlängtade mentor, och – vet Anna egentligen vad hon håller på med i gospeln?

Avsnitt 5: Klara och New York

De som känner Klara undrar främst: Varför åkte DU till New York? Klara svarar på det men berättar också om sin nyfunna engelsktalande identitet och saker att upptäcka när man kommunicerar med ett andraspråk. Vi får höra om vilka Klara träffat och vad hon lärt sig av dem. Dessutom en del om kroppsspråksideal och mingelkonst.

Bonuslördag!

På lördag kommer vi också släppa exklusivt bonusmaterial här på bloggen. Då behöver ni inte sakna Gör Din Röst #Hörd under helgen åtminstone, men sen får ni vänta två veckor på nästa avsnitt. Följ oss på #hörd tills dess!

Kommentera gärna: